上海419论坛,上海龙凤419,爱上海 – Powered by Teri Savorn!

Wrap House / APOLLO Architects & Associates

first_img LOW FAT structure Inc., Taro Yokoyama CopyAbout this officeAPOLLO Architects & AssociatesOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMatsuyamaHousesJapanPublished on June 22, 2015Cite: “Wrap House / APOLLO Architects & Associates” 21 Jun 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogVentilated / Double Skin FacadeTechnowoodClick Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownAcousticKvadrat AcousticsAcoustic Panel System in AMOREPACIFIC HeadquartersStonesCosentinoSilestone® Surfaces – Loft SeriesWoodLunawoodThermo Timber and Industrial ThermowoodLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt PlazaTiles / Mosaic / GresiteLove TilesPorcelain Tiles – NestAluminium CompositesMetawellAluminum Panels for Interior DesignMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Double Lock Standing SeamStoolsWilkhahnOffice Stool – Aline-SBulbs / Spots / Wall LightsUniosHorticultural Luminaire – Kobe FloMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?被包裹的住宅 / APOLLO Architects & Associates是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2015 Architects: APOLLO Architects & Associates Area Area of this architecture project Wrap House / APOLLO Architects & Associates ArchDaily photographs:  Masao NishikawaPhotographs:  Masao Nishikawa ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/644391/wrap-house-apollo-architects-and-associates Clipboard Photographs Projects 2015 Year:  Area:  113 m² Area:  113 m² Year Completion year of this architecture project Save this picture!© Masao Nishikawa+ 15 Sharecenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/644391/wrap-house-apollo-architects-and-associates Clipboard Lighting Design: Wrap House / APOLLO Architects & AssociatesSave this projectSaveWrap House / APOLLO Architects & Associates “COPY” SIRIUS LIGHTING OFFICE Mechanical Engineering:Naoki MatsumotoSite Area:132 sqmArchitect In Charge:Satoshi KurosakiCity:MatsuyamaCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Masao NishikawaRecommended ProductsWindowsJansenWindows – Janisol PrimoWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXDoorsStudcoAccess Panels – AccessDorWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedText description provided by the architects. The client of this project, working in an advertising agency as a graphic designer, acquired a piece of land on a hilltop with a good view-then requested the design of a residence with airiness and openness.Save this picture!© Masao NishikawaThe exposed concrete finish wall with cedar form panel pattern and the galvanized steel panel of the building surface create a clear yet tranquil contrast, producing an orderly exterior appearance of the building. It is not possible to grasp the interior condition from the outside, except the part revealing the wooden structure of the building through a large opening.Save this picture!© Masao NishikawaInside of the wooden gate door is the entrance court enclosed by the reinforced concrete wall, greeting the owner with its indirect illumination at night. Art piece-like staircase in cantilevered steel frame is situated behind the entrance door. The soft diffused light coming down from the grating illuminates the court space next to the bathroom located at the inner part of the building. All the spaces on the ground floor, including private room and bathroom, are facing toward the inner courtyard. Front facade is accentuated by a piece of Stewartia monadelpha tree planted in the outer courtyard of the child room, standing as the symbolic tree of this residence.Save this picture!© Masao NishikawaBy going up the staircase, the structural body unifying the walls and the ceiling of the second floor is gradually revealed. Repetitive triangular structures composed of SPF timber and laminated veneer lumber rise up from the floor to continuously form a column-free, shell-like space by integrating the wall, the ceiling and the eaves in three-stepped couplings.Save this picture!© Masao NishikawaThe opening on the second floor consists of four large wooden sliding doors, achieving a highly open space, completed by the transparent banister with tempered glass for the balcony. Built-in furniture at the gable end contains multiple functionalities of the kitchen and the living areas, contrasting with the structural body by its white-color finish. Evening atmosphere is revealed when the dynamic structural body is illuminated by the indirect light of the built-in lighting fixed at various positions, providing a space beyond any description.Project gallerySee allShow lessAuditorium A / Eduardo Souto de Moura + Graça CorreiaSelected ProjectsSan Diego’s Idea District Takes the Best of Urban Planning and Puts It in One PlaceVideos Share Structural Engineering: CopyHouses•Matsuyama, Japan Year:  Japan Houses “COPY”last_img

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *